Kippensoep met rijst
home > soepen > Kippensoep met rijst
In het water met zout de soepkip, de lavablaadjes en de soepkruiden doen, aan de kook brengen, afschuimen, en in ca. 2 uur gaar koken. De kip uit de bouillon halen. De aardappels schillen, wassen, in plakjes snijden, aardappels, de rijst, en de soepgroenten in de kokende bouillon doen, aan de kook brengen, en in ca. 20 min. gaar koken. Het kippenvlees van de botjes halen, het vel verwijderen, en het vlees in kleine stukjes snijden, en bij de soep doen. Met zout, peper, nootmuskaat op smaak brengen, en bestrooien met peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
1 panklare soepkip ca. 1 kg, lavasblaadjes, 1 theel. soepkruiden, 2 l. water met zout, 500 g aardappels, 150 g soepgroenten, 150 g rijst, zout, peper, nootmuskaat, gehakte peterselie