Kippensoep met venkel
home > soepen > Kippensoep met venkel
Snijd het groen van de venkel af, maak de venkel schoon en snijd er repen van. Zorg dat de kippenbouillon goed van smaak is. Zet de bouillon en de venkel samen op, laat ze 1 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon, de venkel druk je uit en doet ze daarna weg. Doe de bouillon terug in de pan en bind hem met 1 eetl. maïzena, glad aangemaakt met 1 eetl. water. Roer de eierdooier(s) uit met krap 1 theel. citroensap, meng er 2 eetl. hete soep door en giet dit mengsel al roerende bij de soep, die nu niet meer door mag koken. Knip het venkelgroen klein en garneer er de soep mee.
Ingrediënten voor 4 personen
1 venkel, 1 l kippenbouillon, 1 eetl. maïzena, 1 eetl. water, 1 of 2 eierdooiers, citroensap