Lady Curzonsoep
home > soepen > Lady Curzonsoep
Laat in een pan de boter smelten, fruit hierin even het kerriepoeder, giet er dan de inhoud van het blik schilpadsoep bij en laat die warm worden (mag niet koken). Roer de eierdooiers los met twee eetlepels slagroom. Snijd de ananas-schijf in heel kleine stukjes (splinters). Bak in een droge koekenpan de amandelschilfers goudbruin. Roer het mengseltje van de eierdooiers door de warme soep en blijf roeren tot de soep goed heet is, neem dan de pan van het vuur. Roer de ananassplinters door de soep, evenals het glaasje sherry en de amandelschilfers. Vul nu de koppen met soep en doe in iedere kop desgewenst een eetlepel slagroom. Deze soep moet op het laatste moment gemaakt worden, anders worden de amandelschilfers slap en taai.
Ingrediënten voor 4 personen
1 theel. roomboter, ½ theel. kerriepoeder, 1 literblik schildpadsoep, 2 eierdooiers, 1/8 l slagroom, 1 schijf ananas, ca. 50 amandelschilfers, 1 klein glaasje sherry