Linzensoep met prei en zalm

home > soepen > Linzensoep met prei en zalm

Laat de linzen 1 nacht in 1 1/2 liter koud water weken.
Verwarm de groentebouillon, doe er de room bij en laat een keer opkoken.
Giet de linzen af, laat ze uitlekken, doe ze bij de bouillon en kook ze in 20 minuten gaar.
Snijd de vis in de lengte doormidden en snijd beide helften dwars in fijne plakjes.
Zet de zalm op een koele plaats weg.
Snijd de prei in kleine stukjes, spoel die zorgvuldig, breng ze in een pan met 1/2 liter water en 1/2 theelepel zout aan de kook en laat 1 minuut koken.
Doe de prei in een fijne zeef, laat onder koud water schrikken en laat goed uitlekken.
Zet de mixer in de soep en breng deze op smaak met zout, boter, citroensap en cayennepeper.
Verdeel de plakjes zalm over de borden, schep er de hete soep over en doe er de prei in.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g rode linzen
1 liter groentebouillon (tablet)
2 uien
1 laurierblad
zout
1/8 liter room
1 stuk zalmfilet van ± 200 g
1 dunne prei
1 eetlepel boter
wat citroensap
1 mespunt cayennepeper