Linzensoep met wild

home > soepen > Linzensoep met wild

De linzen wassen, in 12-24 uur weken, de soepgroenten in boter stoven, bij de linzen doen, de linzen met de rode wijn, de soepgroenten, en het vleesbouillon aan de kook brengen, ca. 20 min. op een matig vuur laten koken. De spek in reepjes snijden, uitbakken, de ui pellen, snipperen, met het wild bij het spek doen, bakken, met zout, peper op smaak brengen. Laurrierblaadje, pimentkorrels, en de peperkorrels toevoegen, aan de kook brengen, in ca. 1 uur en 15 min. gaar koken. Het vlees uit de soep halen, in blokjes snijden, weer in de soep doen, de soep met zout en peper op smaak brengen. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g linzen, 3/4 l rode wijn, zakje soepgroenten, 500 g vlees voor wildragout, 30 g doorregen spek, 1 ui, 25 g boter, ½ l vleesbouillon, zout, peper, 1 laurrierblaadje, 2 pimentkorrels, 2 peperkorrels