Marokkaanse vissoep
home > soepen > Marokkaanse vissoep
Verhit drie lepels olijfolie en fruit er de kleingesneden uien in. Stuif er twee lepels bloem over, laat die even meefruiten. Voeg er dan de gesnipperde teentjes knoflook bij, zout, peper, een fijngehakt Spaans pepertje, een theel.geplette korianderzaadjes. Roer dit alles heel goed door, en giet er dan, steeds goed roerend, de melk bij, steeds roerend en roerend, tot alles kookt. Voeg er dan de schoongemaakte, aan stukken gesneden vis bij, liefst wat verschillende soorten, zoals schelvis, poon, kabeljauw, tong of schol, als het kan, ook wat grote Chinese garnalen. Laat dit 25 min. zacht doorkoken (in plaats van Chinese garnalen kan men ook, op het laatste moment, fijnverdeelde krab uit blik toevoegen). De laatste min. kunnen enkele mosselen meekoken. Leg in de soepborden een snede geroosterd Frans stokbrood, strooi daarop geraspte citroenschil, en giet het vocht van de soep erop. Geef de vis op een apart bordje erbij.
Ingrediënten voor 4 personen
olijfolie, 2 á 3 uien, bloem, 4 knoflookteentjes, zout, peper, 1 Spaans pepertje, korianderzaadjes, 1½ l melk, 1 kg vis (schelvis, poon, kabeljauw, tong of schol, Chinese garnalen, mosselen), stokbrood, citroenschil