Mosterdsoep II (± 1 liter)

home > soepen > Mosterdsoep II (± 1 liter)

Snijd de ui heel fijn en fruit deze in de boter. Roer er de bloem door en laat die garen.
Voeg al roerend een liter water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Klop goed tot de klontjes weg zijn. Roer nu apart de mosterd los met de koffiemelk en voeg dit aan de soep
toe. Roer er de kappertjes door. Voeg naar smaak azijn en peper toe en warm alles goed door.
Variaties:
Voeg naar smaak fijngesneden (zoet-)zure augurk, eventueel in plaats van
de kappertjes.
Gebruik in plaats van de vleesbouillonblokjes visbouillonblokjes. U kunt dan natuurlijk ook een stukje fijngesneden vis (koolvis, kabeljauw, schelvis) toevoegen; laat dat gaar worden door het 4 minuten nèt niet te laten koken. Ook kunt u er in dit geval wat garnalen aan toevoegen.
Vegetariërs kunnen de vleesbouillonblokjes vervangen door
kruidenbouillonblokjes.
Tenslotte kunt u er op het laatst wat fijngesneden prei aan toevoegen.
Laat die niet meekoken.





Ingrediënten voor 4 personen

1 grote ui
2 vleesbouillontabletten
40 g boter
40 g bloem (6 eetlepels)
3 volle eetlepels mosterd
6 eetlepels (of kuipjes) koffiemelk
4 theelepels kappertjes
azijn en peper naar smaak