Mosterdsoep met asperge en ham
home > soepen > Mosterdsoep met asperge en ham
Bosuitjes schoonmaken, in ringetjes snijden. Van de asperges, de houtachtige onderkant ca. 2-3 cm. afsnijden, en in stukken van ± 2 cm. snijden. Van brood de korstjes afhalen, en het brood in blokjes snijden. In pan olie verhitten en broodblokjes al omscheppend in ca. 2 min. goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. De blikjes soep in een pan doen, en zachtjes aan de kook brengen. Asperges, doperwten en bosui toevoegen, en de soep 5 á 6 min. zachtjes laten koken. Hamreepjes door de soep roeren en op smaak brengen met peper. Broodblokjes in de soep doen. Soep over 4 borden verdelen. Garneren met croutons. Lekker met warm stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
3 bosuitjes, 500 g groene asperges, 2 sneetjes wit brood, 2 eetl. olie, 3 blikjes mosterdsoep á 400 g, 1 pak doperwten (diepvries 450 g),1 pak hamreepjes (ca. 200 g), peper