Paprikasoep II

home > soepen > Paprikasoep II

Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de paprika’s op een bakplaat en bak ze ± 30 minuten in het midden van de oven.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd d paprika’s in stukken en verwijder de zaadlijsten.
Verhit de boter en bak de ui en de knoflook met het kerriepoeder in ± 3
minuten glazig.
Voeg de paprika, bouillontabletten, wijn een laurierblaadjes toe.
Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur ± 30 minuten trekken.
Verwijder de laurierblaadjes.
Pureer het paprikamengsel met een staafmixer of in een keukenmachine.
Hang een zeef boven een pan, schep de puree erin en roer die door de zeef.
Schenk er 3-4 dl water bij, of zoveel toe tot een gebonden soep ontstaat.
Breng de soep aan de kook, voeg al roerend de slagroom toe en breng op smaak met versgemalen peper.
Strooi de bieslook erover en geef de croûtons er apart bij.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g gele of rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels gesmolten boter
2 theelepels kerriepoeder
2 kruidenbouillontabletten
2 dl droge witte wijn
2 laurierblaadjes
1/8 liter slagroom
versgemalen peper
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 zakje croûtons