Pikante Surinaamse pindasoep

home > soepen > Pikante Surinaamse pindasoep

De Madame Jeanette, een zeer scherpe peper, maakt deze soep lekker pittig.
Wees voorzichtig met Madame Jeanette, de soep wordt gauw te scherp.
Bak 2 fijngesneden sjalotten ± 5 minuten in 1 eetlepel olie.
Voeg 1 theelepel geraspte gemberwortel en 2 ontvelde, in stukjes gesneden tomaten toe en bak die ± 3 minuten mee.
Voeg 1 liter kippenbouillon, 1 blaadje laurier, 1/2 theelepel pimentpoeder, 1/2 theelepel komijnpoeder en 1 in blokjes gesneden bakbanaan toe.
Breng de soep aan de kook en laat haar ± 30 minuten doorkoken.
Roer 1 potje pindakaas (350 g) met een beetje hete bouillon los en roer dit door de soep.
Roer er 2 eetlepels fijngesneden selderij door en voeg 1 Madame Jeanette toe.
Laat de soep nog ± 10 minuten doorkoken.
Verwijder de Madame Jeanette voor het serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

2 sjalotten
1 theel. geraspte gemberwortel
2 tomaten – 1 eetl. olie
1 l kippenbouillon – 1/2 theel. pimentpoeder
1 blaadje laurier – 1/2 theelepel komijnpoeder – 1 in blokjes gesneden bakbanaan
2 eetl. fijngesneden selderij – 1 Madame Jeanette
1 potje pindakaas (350 g) – wat hete bouillon