Portugese tomatensoep

home > soepen > Portugese tomatensoep

Snijd of hak de ham, de ui, de knoflook, de knolselderij (fijngesneden niet meer dan 1 eetl.) en de champignons zeer fijn. Meng alles dooreen. Laat de boter smelten, doe de olijfolie erbij, smoor er het fijngesneden mengsel langzaam heel lichtbruin in. Voeg de in stukken gesneden tomaten, de bouillon, de rijst (die niet gewassen behoeft te worden) en de kruiden toe. Kook de soep ruim 30 min., de rijst dient gaar en de tomaten stukgekookt te zijn (indien je iets tegen tomatenvelletjes in de soep hept, moet je de tomaten voor het in stukken snijden te ontvellen). Proef de soep, maak haar goed op smaak, er zal zeker nog zout bij moeten. Presenteer de soep met stokbrood en geraspte kaas.





Ingrediënten voor 4 personen

50 g ham, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 stukje knolselderij, 5 champignons, 50 g boter, 1 eetl. olijfolie, ¾ kg tomaten, ¾-1 l bouillon, 50 g rijst (3 eetl.), 1 laurierblad, tijm, basilicum, 1-2 theel. zout, stokbrood, geraspte kaas