Romige bonensoep
home > soepen > Romige bonensoep
Het water met de bouillonblokjes aan de kook brengen, ca. 15 min. laten koken. De sperziebonen toppen, wassen, in stukken breken, de aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden, takje bonenkruit af spoelen. Dit alles in de bouillon doen, aan de kook brengen, en in 25 min. gaar koken. Het bonenkruit verwijderen, de bloem, en de zure room vermengen, de soep daarmee binden, met zout, en peper op smaak brengen. De rookworst in blokjes snijden, in de soep doen, meeverwarmen, de gehakte peterselie over de soep strooien. Lekker met stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
600 g sperziebonen, 3 aardappels, 1,5 l vleesbouillon, 1 takje bonenkruid, 3 eetl. bloem, 150 g zure room, 1 rookworst, zout, peper, gehakte peterselie