Romige maïssoep
home > soepen > Romige maïssoep
Bak de ui in de boter op zacht vuur ca. 20 min. Voeg bloem, cayennepeper en chilipoeder toe en warm dit al roerende 3 min. mee. Voeg de maïs, bouillon en melk toe en breng alles aan de kook. Breng de soep op smaak met zout en laat hem 20 min. zachtjes koken tot de maïs zacht is. Pureer de soep en zeef hem. Breng hem opnieuw aan de kook en garneer de soep met peterselie. Lekker met warm stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui fijngesneden, 30 g boter, ½ eetl. bloem, ½ theel. cayennepeper, ½ theel. chilipoeder, korrels van 4 maïskolven of 450 g diepvriesmaïskorrels, 5½ dl kippenbouillon, 4½ dl volle melk, zout, 4 eetl. fijngesneden peterselie