Spinaziesoep

home > soepen > Spinaziesoep

De spinazie uitzoeken, wassen, met wat water in een pan doen, verwarmen tot de bladeren geslonken zijn, laten uitlekken. De ui pellen, snipperen. De aardappels schillen, wassen, in plakjes snijden. De olie verhitten in een braadpan, de ui daarin glazig fruiten, de spinazie toevoegen, al roerend zolang stoven tot het vocht is verdampt, de aardappelplakjes toevoegen, met zout, peper, en de saffraan op smaak brengen. Van 1 bouillonblokje, en 1 l water een vleesbouillon maken, aan de kook brengen, en 15 min. laten koken. De knoflook pellen, fijnhakken, toevoegen aan de bouillon, het gerecht afgedekt op een laag vuur ca 25 min. laten koken. 4 eieren afzondelijk in een soeplepel breken, voorzichtig in de soep laten glijden (de eieren moeten van elkaar gescheiden stollen), de sneedjes geroosterd brood in stukjes snijden, boter smelten, en daarin de stukjes brood bruin bakken. Voor het opdienen het brood over het gerecht verdelen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg spinazie, 1 grote ui, ca. 6 aardappels, 4 eetl. olie, 1 l vleesbouillon, zout, peper, gemalen saffraan, 3 teentjes knoflook, 4 eieren, 4 sneetjes geroosterd brood, boter