Surinaamse erwtensoep met banaanballetjes (Creools gerecht)

home > soepen > Surinaamse erwtensoep met banaanballetjes (Creools gerecht)

Kook het zoutvlees van te voren 15 minuten uit.
Laat daarna de erwten samen met al het vlees en de droge vis, de pimentkorrels, de kruidnagels, de ui en het bouillonblokje in het water stuk koken.
Kook de kleingesneden selderij en Madame Jeanette nog even mee als ook de hamschijf gaar is.
Kook de geschilde groene bananen 25 minuten in ruim water met een beetje zout gaar.
Maal ze daarna in een keukenmachine fijn tot puree of stamp ze gewoon tot puree.
Vorm hiervan balletjes en serveer deze in de soep.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g zoutvlees
250 g spliterwten
250 g hamschijf
60 g droge vis
6 pimentkorrels
3 kruidnagels
1 ui
2 liter water
1 bouillonblokje
3 takjes selderij
1 fijngesneden Madame Jeanette
Voor de balletjes:
4 groene bananen