Tonijnsoep
home > soepen > Tonijnsoep
Snijd de ui en de knoflook zeer fijn. Laat de boter smelten, smoor er de ui en de knoflook goudgeel in, doe de bloem erbij, laat ook deze enigszins geel kleuren. Voeg de helft van het water tegelijk toe, roer snel alles glad met een garde. Schenk de rest van het water er al roerende bij. Doe de bouillontabletten, de tomatenpuree, de in houd van het blikje tonijn en de witte wijn erin en laat de soep 5 min. doorkoken. Proef de soep, voeg de room en de fijngesneden of geknipte peterselie toe.
Ingrediënten voor 4 personen
1 blikje tonijn (ca. 200 g), 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 40 g boter, 30 g bloem, 8 dl. water, 2 bouillontabletten, 1 eetl. tomatenpuree, 1½ dl. droge witte wijn, 3 eetl. schenk- of koffieroom, verse peterselie