Turkse maaltijdsoep

home > soepen > Turkse maaltijdsoep

Snipper de gepelde ui. Snijd de stengels bleekselderij in dunne plakjes. Bak het shoarmavlees en de gesnipperde ui in de olie gaar. Voeg de knoflook uit de knijper en de Provençaalse kruiden toe. Breng 1½ l. water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de soepgroenten en bleekselderij toe. Laat de groenten ca. 5 min. koken. Roer de gezeefde tomaten door de bouillon. Voeg op het laatste moment het shoarmamengsel en de witte bonen met het vocht toe. Laat het even warm worden. Serveer met ciabatta of Turks brood.





Ingrediënten voor 4 personen

450 g witte bonen uit pot of blik, 1 ui, 2 strengels bleekselderij, 2 eetl. zonnebloemolie, 250 g shoarmavlees, 2 teentjes knoflook, 3 vleesbouillontabletten, 250 g soepgroenten, 2 theel. Provençaalse kruiden, 1 pakje gezeefde tomaten, 1½ l. water