Witte- bonensoep

home > soepen > Witte- bonensoep

Witte bonen wassen, in 12-24 uur weken. De casselerrib met de bonen in het weekwater aan de kook brengen. De bonen in ca. 1 uur bijna zacht koken, het gare vlees eruit halen, en in kleine stukjes snijden. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden, de prei schoonmaken, de worteltjes schoonmaken, schrappen, de knolselderij schillen, de groenten wassen, kleinsnijden, de ui pellen, snipperen, met de aardappels, de groenten, en de rookworst bij de bonen doen, met zout, en peper op smaak brengen, aan de kook brengen, in ca. 30 min. gaar laten koken. De soep met zout en peper op smaak afmaken. Het klein gesneden vlees toevoegen, even meeverwarmen. De gehakte peterselie over de soep strooien. Lekker met bruin stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

250 witte bonen, 1,5 l water, 500 g casselerrib, 375 g aardappels, 1 prei, 3 worteltjes, 1 knolselderij, 2 uien, 125 g rookworst, zout, peper, gehakte peterselie