Zalmsoep - soupe aux saumon
home > soepen > Zalmsoep - soupe aux saumon
Snijd de ui en de knoflook zeer fijn. Laat de boter smelten, smoor er de ui en de knoflook goudgeel in, doe de bloem erbij, laat ook deze enigszins geel kleuren. Voeg de helft van het water tegelijk toe, roer snel alles glad met een garde. Schenk de rest van het water er al roerende bij. Doe de bouillontabletten, de tomatenpuree, de inhoud van het blikje zalm ( met het vocht, ontdoe de zalm wel van graat en vel), de cognac en de witte wijn erin en laat de soep 5 min. doorkoken. Proef deze soep, en pocheer er de moten zalm 10 min. in. Voeg de room, wat citroensap en de fijngesneden of geknipte peterselie toe. Leg op elk bord een moot zalm, schep daar de soep over heen.
Ingrediënten voor 4 personen
4 dunne moten verse zalm, 1 blikje zalm (ca. 200 g), 30 g boter, 30 g bloem, 8 dl. water, 2 bouillontabletten, 1 eetl. cognac, 1½ dl. droge witte wijn, ½ eetl. tomatenpuree, 3 eetl. schenk- of koffieroom, citroensap, verse peterselie