spar-recepten
Over Spar
Spar Holding B.V. De basis van de hele Spar organisatie in Nederland wordt gevormd door 320 zelfstandige Spar detaillisten. Deze 320 winkels worden beleverd vanuit 2 DC’s, te weten: DC Noord te Alkmaar en DC Zuid te Zevenbergen. Het bevoorraden van kleine winkels is een vak apart omdat we te maken met veel kleinverpakkingen. Een Spar ondernemer heeft namelijk niks aan grote trays. Het is zelfs zo ver doorgevoerd, dat bepaalde artikelen uit het assortiment per stuk besteld kunnen worden.Spar winkels vindt u met name in kleinere plaatsen en wijken met 2000 tot 4000 inwoners. De winkels liggen altijd op loopafstand. Bij voorkeur worden winkels geleid door lokale ondernemers en wordt het aanbod van services en diensten afgestemd op de omgeving. Het basisconcept is overal gelijk. De gemiddelde verkoopvloeroppervlakte van een Spar winkel ligt tussen de 150 en 600 vierkante meter.
Het assortiment- en het formule onderhoud, alsmede alle commercile activiteiten worden aangestuurd vanuit het Spar Hoofdkantoor te Zevenbergen.
Alle Spar winkels zijn zogenaamde franchisers. Dit wil zeggen dat alle ondernemers zelfstandig zijn en dus zelf verantwoordelijk voor de eigen winkel. Hierbij dienen zij wel de algehele Spar formule uitgangspunten in acht te nemen.
De doelstelling van Spar is om de absolute nummer 1 te worden binnen het buurtsuper segment.
International Spar
Alle Spar organisaties in de afzonderlijke landen zijn verenigd in de Internationale Spar Centrale.
De International Spar coördineert ondermeer alle internationale activiteiten tussen de verschillende Spar landen, zoals: Spar België.
Bescherming van de ‘corporate identity’ (zelfbeeld) van Spar
Organisatie van nationale en internationale P.R. activiteiten
Secretariaatsfunctie: verzamelen van omzetgegevens, controleren van de registratie van het Spar logo en het verzorgen van vertaling van documenten
Verzorgen van commerciële activiteiten, zoals het importeren van producten voor haar leden en het ontwikkelen van het internationale Sparmerk
Ontwikkelen van vier internationale formules, te weten: Interspar, Eurospar, Spar en Spar Express
Uitwisseling van kennis en ervaring uit de verschillende landen
Eenmaal per jaar organiseren van een groot internationaal congres in een van de aangesloten Spar landen
Er zijn in deze categorie vele tientallen lekkere recepten !
Spar recepten
- Zomersalade met aardbei, asperges en geitenkaas
- Slavinken met ananas en paksoi
- Goulash met krieltjes en kruidenroom
- Varkenskarbonade met grove Zaanse mosterd en tomaten-avocado salade
- Kalkoenfilet in een geurige rode wijnsaus van Shiraz
- Fondue van Brie met witte wijn en walnoten
- Zeeuwse visragout met groentereepjes
- In dille en peperkorrels gemarineerde rauwe zalm
- Verdronken perziken
- Antichuco’s (geroosterde gemarineerde rundvleesspiesje)
- Geroosterde entrecotes met pikante salsa
- Spies van lamsboutvlees met mediterrane kruiden en risotto
- Roerei- tomatenschotel met ui en champignons
- Hamlappen met een kaaskorstje
- Hete speklapjes uit Surabaya
- Warme camembert met sinaasappelcompote
- Driehoekjes gevuld met spinazie en feta
- Kalfslapje met mosterdsaus en kruidenpuree
- Gegrild kuiken gevuld met kruidenboter
- Winterse hutsepot
- Peerbuideltjes
- Gepeperde peertjes met eendenmousse
- Trifle* met bosvruchten en verse kaas
- Tiramisu met honingkoek en druiven
- Bombe van vanille-ijs
- Carpaccio met champignons en kappertjes
- Gerookte zalmcarpaccio met groene bonen salade
- Carpaccio van eend met appel meloentartaar
- Auberginerolletjes
- Aspergesalade met gedroogde ham
- Asperges in een sausje geparfumeerd met sinaas
- Aardappeltjes gevuld met grijze garnalen
- Aardappeltaartje met gepocheerd ei en ansjovis
- Nacho met kaas
- Roergebakken kipreepjes met peultjes en cashewnoten
- Heldere tomatenbouillon met doperwtjes en kalkoen
- Kiwi sinaasappelsalade met rozijnen
- Magere kwarkpudding met kersen en kersensaus
- Surimi roerbakschotel met woknoedels en knoflook-koriandersaus
- Boerenkoolstamppot met paddenstoelen (vegetarisch)
- Drie kleuren fusilli met tomaten basilicumsaus en gehaktballetjes
- Varkensschnitzeltjes in verse paprikasaus met notenrijst
- Varkenshaasspiesjes met gebakken courgette
- Rundertartaartjes met warme Provencaalse groenten
- Ruccola limoen salade met geroosterde kipfilet
- Chicarones con guacamole(geroosterde speklapjes met avocado-dip)
- Tortilla’s (pannenkoekjes met geroosterde worst en chilisaus)
- Pollo al mostarda (geroosterde kip met hete mosterd)
- Jerk spare ribs (varkensribbetjes met een pittige marinade)
- Broodpudding van oliebollen met amandelspijs en een sinaasappelsaus
- Krokante bladerdeegbakjes gevuld met pruimen, overbakken met een luchtige sabayon
- In de oven gebakken Belgisch geitenkaasje met appel en honing
- Italiaanse gevulde rollade met risotto en krokant gebakken aubergineplakken
- Gestoofde varkenshaas op grootmoeders wijze met champignons, spekjes en zilverui
- Ovenschotel van tilapia en gerookte zalm, met een taartje van penne en Parmezaanse kaas
- Geroosterde St. Jacobsschelpen omwikkeld met Pata Negra ham
- Avocado gevuld met rivierkreeftjessalade
- Frisse salade met grote champignons gevuld met geitenkaas, warm uit de oven geserveerd
- Waterkerssalade met Hollandse garnalen en mango
- Filodeeg taartjes met krokante groenten en geitenkaas
- Luchtige bavarois van limoen met een kersensaus
- Gebakken biefstukblokjes met een rode wijn sjalottensaus
- Zalmspiesjes met een aardappelkorstje en een basilicumsaus
- Varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een groene pepersaus
- Gebraden kiprollade met sinaasappelsaus
- Broccoli-notentaart
- Cajun vistartaartjes met gemengde bonen en groene rijst
- Lichtgebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekjes en croutons
- Roergebakken witlofreepjes met dragon en gegrilde karbonade
- Waterkerssoep met jonge groenten
- Stokbroodsandwiches met gerookte zalm, rucola en mierikswortelsaus
- Een heerlijke vanille bavarois met zomervruchten
- Frisse salade van avocado, maïs, taugé, roquefort en kruidendressing
- Een heerlijke omelet met bieslook, uitgebakken spek en zelfgebakken croissants met kaas
- Tagliatelle van asperge, wortel, courgette met basilicumpesto
- Macaronischotel met ham, ananas, doperwtjes en kaas
- Geroosterde kipfilet met roergebakken peulvruchten, verse tomatensaus met basilicum en pijnboompitten
- Een stamppotje van spinazie en ei met asperges
- Gehaktkoekjes met gebakken peren en ontbijtspek
- Parillado de cerdo (varkensvleesspiesjes met hot salsa)
- Parilla de cerdo con piña (varkensvleesspiezen met ananas)
- Hamburguesas (Argentijnse hamburgers)
- Arroz con pavo (geroosterde kalkoenfilet met korianderrijst)
- Gevulde rode uien met champignons, groene kruiden en knoflook
- Gevulde aardappel met groenten en Gorgonzola
- Bladerdeeg tompouce met een Monchou crème, tomaat en basilicum
- Chocolademousse met nougatine en honing
- Charlotte met sinaasappel en muntgelei
- Bevroren appelsabayon met abrikozen
- Ananas halve maantjes met bosbessensaus
- Aardbeien Romanoff
- Saumon en jacquet de pommes de terre
- Pêches cardinal
- Oefs pochées, sauce aux poivrons doux
- Fricassé de volaille de ma mère
- KIPBURGERS MET PINDASAUS
- AUBERGINES GEVULD MET GEHAKT
- Varkenshaas met citroenspaghetti en gebakken banaan
- Thaise vissoep met ananas en kokos
- Cocktail van rode grapefruit
- KABELJAUWFILET IN GROENTEKORST
- HARINGSALADE MET ZURE ROOM EN BIESLOOK
- SALADE MET GEGRILDE PEER, GEITENKAAS EN RAUWE HAM
- Gemberkip met honing (Indonesië)
- Rundvlees met cashewnoten (China)
- Noedels met kip/garnalensaus (Thailand)
- Beef Sweet and sour met bami (Japan)
- Warme, halfvloeibare chocoladetaartjes met hazelnoten
- Tarte Tatin van peren (andersom gebakken)
- Tajine met kipfilet en olijven
- Ribkarbonades met tomatenpesto
- Marokkaanse rundvleesschotel
- Grissini (broodstengels) met Bagna Cauda (groenten en dipsaus)
- Griekse salade met feta
- Gebakken zalmtartaartjes met knoflookbroodkruim en kappertjessaus
- Caponata
- Aubergine Provençale
- Pere con Zabaione al cioccolato (Peren in een schuimige eiersaus met chocolade)
- Manzo Brassato (gestoofd rundvlees)
- Lasagne al Pollo (Lasagne met kippenragout)
- Foccacia (Gistbrood met rozemarijn)
- Crostini di fegatini (Toastjes met kippenlevermousse)
- Costoletta di maiale alla mostarda (Ribkarbonade met mosterdsaus)
- Saltimbocca (Kalfslapjes of varkensvleeslapjes, gevuld met mozzarella, pesto en tomaat)
- Vruchtencurry met kalkoenreepjes
- Gestoofde kip met dadels en pittige mandarijnensaus
- In de ovengegaarde zalm met limoenboter en een citrusvruchtensalade
- Salade met garnalen, mango en ananas met een zoetzure, citroen-pepermayonaise
- Salade met grapefruit, lauwwarme zalm en selderij
- Salade met garnalen, mango en ananas met een zoetzure, citroen-pepermayonaise
- Gekonfijte zalm met knoflook en in de oven gegaarde groenten
- Gebraden lamsbout met knoflook en mediterrane kruiden
- Emmenthaler quiche met knoflook
- Chinese gehaktballetjes met gestoofde kerstomaatjes en miehoen
- Chili con carne
- Champignons in knoflook-kuidenolie
- Filet mignon de porc à la normande
- Crème de cressonnette
- Concombre farcie
- Cassoulet de poulet aux légumes
- Cotelet de porc cordon bleu
- Kip op Chinese wijze (China)
- Roergebakken varkensvleesreepjes (Indonesië)
- Roergebakken boerenkool met spek, appel en komijn (Nederland)
- Kip met wokgroenten (Japan)
- Roergebakken vruchten met garnalen (Australië)
- Mosselen met tomaat, basilicum en knoflook (Frankrijk)
- Brazilie: Feijoada (bonenschotel met diverse gerookte vleessoorten)
- Gesmoorde runderlappen
- Sukadelappen met specerijen
- Zuurkoolschotel met gehakt en pruimen
- Draadjesvlees met sperziebonen
- Ouderwetse hachee met rode koolrolletjes
- TAGLIATELLE VERDE AL SALMONE (GROENE LINTPASTA MET BLOKJES ZALM)
- LASAGNE DI POLLO AL FORNO (PASTA MET KIP UIT DE OVEN)
- TAGLIATELLE QUATTRO FORMAGGI (LINTPASTA MET EEN SAUS VAN 4 SOORTEN KAAS)
- MACARONI ORIËNTALE (MACARONI OP OOSTERSE WIJZE)
- SPAGHETTI PEPPERONI (SPAGHETTI MET KALKOEN EN GEBAKKEN PAPRIKAREEPJES)
- CANNELONI ALLA NIÇOISE (CANNELONI MET GROENTEN EN VARKENSVLEES IN ROMIGE TOMATENSAUS)
- SPAGHETTI ALLA CARBONARA (SPAGHETTI MET SPEKJES, ROOM, KAAS EN EI)
- PASTA FRITTATA (EEN OMELET VAN SPAGHETTI MET CHAMPIGNONS)
- FUSILLI TRICOLORE (FUSILLI MET KIP, DOPERWTJES, SPEKJES EN TOMAAT)
- VOORJAARSGROENTEN MET EEN LUCHTIGE KORIANDER-EIERSABAYON
- TOFU IN CASHEWNOTEN EN TACO HOTSAUS
- SALADE MET VLINDERPASTA, TOMAAT, VELDSLA EN PIJNBOOMPITTEN
- GEBAKKEN CHAMPIGNONS IN CORNFLAKES EN PETERSELIESAUS
- TEMPURA VAN DIVERSE GROENTEN MET EEN AARDAPPEL-DOPERWTENPUREE
- ONDERSTEBOVEN GEBAKKEN PROVENÇAALSE GROENTEPIZZA
- VLEESTOMATEN GEVULD MET ZWITSERSE KAASFONDUE UIT DE OVEN
- EEN FRISSE SALADE VAN REEPJES GEROOKTE PALING EN GROENTEN
- GEVULDE KOMKOMMER MET GEHAKT EN GERASPTE KAAS
- KROKETTEN VAN GOUDSE KAAS MET SELDERIJ
- VARKENSHAAS MET SINAASAPPELSAUS
- Griekse boerensalade met feta en olijven (vegetarisch)
- Gekookt ei in groentegelei op een zoetzure rauwkost salade
- Rucolasalade met tartaar van gerookte zalm en yoghurt-muntdressing
- Salade met gekookte kip, verse gember en chili ketchup
- Salade met geitenkaas uit de oven met een piccalillydressing (vegetarisch)
- Italiaanse salade met gebakken brood en kippenlevertjes
- Pastasalade met tonijn, tomaat en pesto
- Salade met roergebakken blokjes zalm en basilicumdressing
- Salade met gebakken peer, Gorgonzola, walnoten en gerookte ham
- Salade met taugé, avocado, roquefort en maïs (vegetarisch)
- SUKADELAPJES MET BROCCOLISTAMPPOT
- GOULASH VAN AARDAPPEL EN PAPRIKA MET RUNDERVINKEN
- RÖSTI MET PAPRIKA, UI EN HAM
- SALADE VAN GEBAKKEN KIPREEPJES MET KERRIE, APPEL EN MELOEN
- SALADE MET ROERGEBAKKEN VARKENSVLEESREEPJES, NOTEN EN VRUCHTEN
- VARKENSROLLADE MET MOSTERD EN GROENE PEPERKORRELS
- KOKOSKIP MET GEMBER EN MANGO
- GROENTECOUSCOUS MET LAMSVLEES, KANEEL, CHILI EN KORIANDER
- GEVULDE AARDAPPEL MET SPEK EN KARWEIZAADJES
- GEKRUID VARKENSHAASJE MET SAMBAL EN UIEN
- BIEFSTUKREEPJES MET PADDESTOELEN IN OESTERSAUS
- KIPFILET MET CASSAVEKORSTJE
- ZUURKOOL MET VERSE WORST IN BLADERDEEG
- Dikke tosti's met gesmolten Brie en uitgebakken spek
- Rundvleesgehaktrolletjes met gerookte ham, roergebakken sperzieboontjes en amandelen
- Rundertartaartjes in een saus van drie soorten mosterd
- Bourgondisch gestoofde runderriblappen met witte kool en aardappel
- Boeuf bourguignon
- Belgische pepersteak
- Carpaccio van ananas met zwarte peper en stracciatelle roomijs
- Aardbeien met witte chocolademousse
- Lasagne van pannenkoeken met sinaasappelstroop
- Radijsjes, paprika en kerstomaatjes in een voorjaarskruidendressing
- Roergebakken spinazie met spekjes, knoflook en een gefrituurd eitje
- Gevulde kiprolletjes met voorjaarsgroenten
- Cocktail van asperges met gerookte kip en druiven
- Spaghetti alla Carbonara
- Hete speklapjes uit Surabaya
- Stamppotje van spitskool met olijven, chorizo en saucijsjes
- Roergebakken witlofreepjes met dragon en gegrilde karbonade
- Hamlappen met een kaaskorstje
- Gebraden varkenshaasbiefstukjes met lauriersaus en knolselderijpuree
- BRABANTSE AARDAPPELSOEP MET BIESLOOK EN SPEKJES
- KNOFLOOKSOEP MET GEHAKTBALLETJES
- GOULASH VAN AARDAPPEL EN PAPRIKA MET RUNDERVINKEN
- HETE BLIKSEM MET BIEFSTUK
- Warme groentecake met tomaten-basilicumsaus
- Landelijke maïsschotel
- Gestoomde groenten in citroensaus
- Canneloni gevuld met roomkaas en kruiden en paprikasaus
- Gefrituurde asperges in een kokosjasje met varkensvleesreepjes in Babi Pangang saus
- Geroosterde Hollandse nieuwe haring met dille mosterdsaus
- Kruidenpannenkoekjes met lenteui en roomkaas
- Pincho’s de chorizo (Spiesjes met chorizo en kip)
- Gerookte palingbroodjes
- GEVULDE KIPFILET MET GEROOKTE HAM, KRUIDENKAAS EN AMANDELEN
- GROENTECURRY UIT DE CARAÏBEN
- VEGETARISCHE PAELLA
- Spaghetti con le cozze (spaghetti met mosselen)
- Macaroni lunghi alla carbonara (elleboogmacaroni met room en spekjes)
- Lasagna ai crustacei (Lasagna gevuld met schaaldieren)
- Aardappel-wortel rosti
- Gefrituurde champignons met rode wijn- knoflooksaus
- SPRUITJESSTAMPPOT MET NOTEN, SPEKJES EN SAUCIJSJES
- AARDAPPELPUREE MET OLIJVEN, OLIJFOLIE EN GEROOSTERDE ZALM
- AARDAPPELEN MET RUNDVLEES, WORTEL, UI EN SELDERIJ
- Mexico: Kiprolletjes met salsa piquante
- Argentinie: Pavita Rellena a la criollo (Kalkoenrolletjes met creoolse vulling)
- Flensjes gevuld met pittige kalkoenragout
- Kaasquiche van 4 kaassoorten met ruccola en pijnboompitten
- Schuimomelet met garnalen
- Roerei- tomatenschotel met ui en champignons
- Salade van meloenbolletjes met blokjes feta, tomaat en pijnboompitten
- Ragout van asperges met ham en kaas
- Salade van nieuwe aardappel met gerookte makreel
- Hutspot van rundvlees met Grimbergen dubbel
- Gevulde hele kip met spek, sjalotten en appel
- Bloemkool en broccoli mimosa met maïs en gebakken aardappelblokjes
- Zweden: Gravad Lax (Gemarineerde zalm)
- Gestoofde rundersaucijzen met mosterd, kaas en Westmalle Tripel
- Gestoofde kabeljauw met champignons, groene kruiden in roomsaus