stoofpotten
De Stoofpot
Stoofpot is een gerecht dat gedurende lange tijd gaargestoofd wordt.
Stoofpotten worden klaargemaakt door een gerecht gedurende lange tijd op een lage temperatuur te garen. Traditioneel bestaan stoofpotten uit de taaie stukken vlees/vis en/of taaie groenten die een lange kooktijd vergen. Tegenwoordig wordt de lange kooktijd vaak verkort door gebruik te maken van een snelkookpan. De smaak van een stoofpot wordt intenser naarmate het gerecht langer bijgehouden wordt, om die reden wordt vaak geadviseerd om stoofpotten reeds een dag van tevoren te maken.
Stoofpotten worden klaargemaakt met een beetje water, voornamelijk om aanbranden tegen te gaan, en kunnen rustig een korte tot halflange tijd alleen gelaten worden.
Stoofpotten
- Afrikaanse stoofschotel
- Gevulde Winterstoofschotel
- Mexicaanse Bonenschotel
- Rundvleesstoofschotel met sjalotjes
- Runderstoofpotje met paprika, wortel en knoflook
- Tajine lamsvlees met sperzieboontjes
- Chili met roerbakgroenten en kip
- Runderstoofpotje met rode wijn
- Afrikaanse stoofschotel
- Chili
- Shepperds Pie
- Lamsstoofschotel
- Lucy's runderstoofpotje
- Stoofpotje hazenpeper
- Aubergine stoofschotel
- Runderstoofpotje met rode wijn, kruidnagels en Franse mosterd
- Runderstoofpotje met sjalotjes
- Goulash
- Lapskaus (uit Noorwegen)
- Kip Tajine
- Hachee
- Varkensreepjes met paddenstoelen
- Moeder's stoofpot
- Lamsgoulash met rode paprika
- Lamspotje
- Kalkoenstoofpotje
- Zuurvlees
- Stoofpotje ossenstaart
- Runderstoofpotje met sjalotten en bier
- Marrokkaanse lamsstoof
- Lamsstoofpotje met uien, aardappels en wortelen
- Kalfsstoofpotje
- Caribische rundvleesschotel met kidneybonen
- Ouderwetse Hachee