Sushi op z'n hollands

home > sushi > Sushi op z'n hollands

Voorbereiding
Was de sushirijst
De rijst in kokend water koken
Af en toe roeren (blijf erbij).
Snij de prei in dunne schijfjes.
Een scheutje frambozenazijn en de suiker door de rijst roeren.
Laat de rijst afkoelen
Snij de komkommer in plakken van max. 1 cm dikte.
Hol ze schuin uit in het midden.
Onderin een schijfje prei.
Vullen met de rijst.
De zalm in mooie rechte vierkantjes snijden.
Als versiering kun je weer een schijfje prei gebruiken. Bieslook en/of wat zalmeitjes doen het ook leuk.
Serveertips:
Klein kommetje half vullen met sojasaus. Wasabi naar goeddunken toevoegen (scherp, goed tegen verkoudheid). Goed husselen met vork. Leg alle schijven netjes op een mooie platte serveerschaal en plaats het kommetje om de hollandse sushi in te dopen in het midden met eventueel voor de liefhebbers wat gemberschijfjes (op siroop) erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 Komkommer
250 g sushi rijst (of vgl).
100 g gerookte zalm
25 g prei
5 g wasabi
20 ml kikkoman sojasaus
5 g suiker
Hulpmiddelen:
Keukenmesje