taarten

Op deze pagina veel lekkere recepten om een geweldige taart te maken. Van appeltaart tot en met een geweldige moederdagtaart (Mamma’s verwentaart). Het is echt niet moeilijk, je hebt er erg veel voldoening van als die prachtige taart op tafel staat en daarna lekker gevonden wordt door de gasten.

Tips voor het bakken van een taart: – Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. – Om het rijzen te vergemakkelijken, kunt u 1/4 van de hoeveelheid bloem
vervangen door zetmeel (bijvoorbeeld maïzena).

100 g suiker
60 g bloem en maïzena
1 g zout
of: 3 eieren nr. 4
120 g suiker
120 g bloem en maïzena
1 g zout – hoe meer bloem, hoe meer kans op inzakken van het deeg. – Als u de eieren en de suiker klopt, moet u kloppen tot de massa als een
lint van de lepel valt. – Meng de bloem daar luchtig door. – Bak het deeg direct in een matig warme oven (bij een hoge temperatuur
rijst het gebak in het midden meer dan aan de zijkanten). – Inzakken voorkomt u door niet eerder dan na tenminste 15 minuten de oven
te openen en de taart na het bakken langzaam te laten afkoelen (laat de
ovendeur open staan). – Maak de bodem een dag van tevoren; dan kunt u hem gemakkelijker snijden.

Taarten