Abrikozen gevuld met notenroomkaas (Vegetarisch)

home > tapas > Abrikozen gevuld met notenroomkaas (Vegetarisch)

Wel de abrikozen in lauw water zodat ze goed opzwellen. Leg ze daarna op keukenpapier zodat ze iets drogen. Bewaar enkele walnoten voor garnering en hak de rest fijn. Meng de roomkaas met melk, geraspte kaas, peper, zout en gehakte noten. Vul de spuitzak met dit mengsel en spuit rozetten in de abrikozen. Garneer met stukjes walnoot.

Tips:
Vervang de gedroogde abrikozen door abrikozen op sap (blik) maar laat deze goed uitlekken. Vul de abrikozen eens met een mengsel van kruidenroomkaas met fijngesnipperde sjalotjes of mierikswortel (potje).
Bereidingstijd: ca. 25 minuten. Voedingswaarde per hapje: 81 kcal.





Ingrediënten voor 4 personen

20 gedroogde abrikozen
50 g walnoten
100 g roomkaas naturel
4-5 eetlepels melk
100 g geraspte belegen of oude kaas
versgemalen peper
zout
spuitzak