Aceitunas en escabeche (gemarineerde olijven)

home > tapas > Aceitunas en escabeche (gemarineerde olijven)

Snijd de olijven met een mesje in de lengte tot de pit in.
Doe ze in een kom en roer er de chilipeper, knoflook, oregano, tijm,
rozemarijn, laurier, venkel en komijn door.
Doe alles in een pot met schroefdeksel en voeg zoveel olie toe dat het onder
staat.
Sluit de pot en laat de olijven, onder af en toe schudden, minstens 3 dagen
staan.
Op een koele, donkere plaats zijn de olijven maandenlang houdbaar.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g groene of zwarte olijven
1 fijngehakte verse rode chilipeper zonder zaad
4 uitgeperste tenen knoflook
1 takje oregano
1 takje tijm
1 theelepel fijngehakte rozemarijn
2 laurierbladeren
1 theelepel gekneusd venkelzaad
1 theelepel geroosterde en gestampte komijn
olijfolie