Chorizo met pimentos en brood
home > tapas > Chorizo met pimentos en brood
1 focaccia of ciabatta in plakjes, geroosterd onder de grill of in een
tosti-apparaat.
Leg de plakjes chorizo in een koekenpan (u hoeft de pan niet in te vetten) en
bak ze lichtbruin.
Giet het vet eventueel af, blus af met de wijn en voeg de pimentos, de
knoflook en de peterselie toe.
Bekleed een lage ovenschaal met folie dat over de zijkanten reikt.
Doe het chorizomengsel erin en sluit het folie af.
Bak dit 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.
Beleg de plakjes brood met een plakje pittige kaas en schep het
chorizo-mengsel erop.
Ingrediënten voor 4 personen
450 g chorizo in plakjes van ruim 1/2 cm
4 eetlepels rode wijn
2 pimentos (ontvelde rode paprika’s)
2 eetlepels peterselie
2 teentjes knoflook
1 focaccia of ciabatta in plakjes