Garnalenspiesje met chilisaus

home > tapas > Garnalenspiesje met chilisaus

Laat de garnalen ontdooien. We beginnen met de saus. (Dit kan ook een dag van tevoren). Pel de ui en teentjes knoflook en hak ze fijn. Halveer de pepers en snijd ze zonder zaadjes fijn. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en peper 3 minuten. Voeg chilipoeder, koekkruiden, gezeefde tomaten en bruine basterdsuiker toe. Breng dit aan de kook en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Laat de saus afkoelen.
Halveer de tomaatjes. Rijg ze afgewisseld met garnalen aan de spiesen. Leg deze op een schaal. Serveer de chilisaus er apart bij.

Tips:
Vervang de cocktailgarnalen eens door blokjes tonijnsteak. Deze blokjes dienen vooraf geroosterd te worden.
Een knoflook-kruidensausje van milde kwark met geperste knoflook, peper, zout, gehakte tuinkruiden zoals peterselie en bieslook is er ook heel lekker bij. Bereidingstijd: ca. 30 minuten. Voedingswaarde per hapje: 107 kcal.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gekookte cocktailgarnalen
200 g cherry-/kerstomaten
8 spiesen of houten satéprikkers

Voor de chilisaus:
1 ui
2 teentjes knoflook
2 rode pepers
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel koekkruiden
1 pak gezeefde tomaten (500 g)
1 eetlepel bruine basterdsuiker