Gevulde inktvisringen
home > tapas > Gevulde inktvisringen
Giet kokend water over de slabladeren en laat ze uitlekken. Wikkel de tentakels van de inktvissen in de slabladeren en vervolgens in de norivellen en plak deze dicht met water. Leg de pakketjes in de inktvislijfjes en zet ze vast met een cocktailprikker. Doe de sojasaus, het water en de suiker in een pan en verhit dit mengsel langzaam. Voeg de inktvispakketjes toe, doe het deksel op de pan en laat de pakketjes ongeveer 20 minuten sudderen totdat ze gaar zijn. Haal de inktvispakketjes uit de pan en laat ze uitlekken. Zet ze in de koelkast totdat ze zijn afgekoeld. Snijd de inktvis in plakjes en serveer deze op een platte schaal. Bereidingstijd: ca. 50 minuten (excl. koeltijd).
Ingrediënten voor 4 personen
4 hele pijlinktvissen (schoongemaakt)
4 grote slabladeren
4 norivellen (gedroogd zeewier / gebruikt voor sushi)
125 ml lichte sojasaus
125 ml water
2 eetlepels suiker