Griekse gehaktballetjes met citroen-eiersaus

home > tapas > Griekse gehaktballetjes met citroen-eiersaus

Snipper de gepelde ui. Snijd de korsten van het brood en week het in melk. Snipper de knoflook fijn Snijd de citroen in plakjes. Knijp het brood uit en meng het samen met de knoflook, het ei, de oregano en gesnipperde ui door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Maak er balletjes ter grootte van een pingpongbal van. Bak de balletjes in olijfolie op een niet te hoog vuur in ongeveer 20 minuten rondom bruin en gaar. Verwarm de bouillon om te gebruiken voor de citroensaus. Maak nu de saus volgens volgend recept: Klop de eieren los met bet citroensap. Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en roer enkele minuten. Giet langzaam bijna alle warme bouillon beetje bij beetje in de pan en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de rest van de bouillon toe aan het eimengsel en klop dit door de gebonden saus, die nu niet meer mag koken.
Giet deze warme saus over de gehaktballetjes of serveer deze er apart bij. Garneer met fijngehakte peterselie en plakjes Citroen. Bereidingstijd: circa 30 minuten





Ingrediënten voor 4 personen

1 ui
2 sneetjes oud brood
melk
3 teentjes knoflook
1 citroen
1 ei
2 theelepels oregano
750 gram rundergehakt
zout en peper
olijfolie

Ingrediënten voor de saus:
2 eieren
sap van 1 citroen
30 gram boter
2 eetlepels bloem
¼ liter vleesbouillon
2 eetlepels fijngehakte peterselie