Olijven-tapas
home > tapas > Olijven-tapas
Verwijder eventuele graten uit de haring.
Ontpit de olijven.
Was de peterselie, slinger hem droog en houd 1 takje apart voor de garnering.
Knip de tuinkers van de bodem en spoel hem af.
Pureer de haring, olijven, peterselie en tuinkers grof in een foodprocessor
en roer de mosterd en de olie erdoor.
Verdeel de puree over de sneden brood.
Schil de citroen zo dik dat ook het witte vlies wordt meegeschild.
Snijd de citroen in schijfjes en snijd deze in vieren.
Garneer de broodjes met een stukje citroen en een toefje peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
1 zoute haring
100 g groene olijven
100 g zwarte olijven
1 bos peterselie
1 doosje tuinkers
1½ theelepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
8 sneden wit stokbrood
½ citroen