Oregano-prosciuttowieltjes
home > tapas > Oregano-prosciuttowieltjes
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Laat ze zwart worden onder een hete grill met het velletje naar boven. Laat de paprika’s in een plastic zak afkoelen en verwijder het zwarte velletje. Meng de roomkaas, parmezaanse kaas, bosui, oregano, kappertjes en pijnboompitten door elkaar. Leg een stukje paprika op een plakje prosciutto en snijd ze tot ze de zelfde grootte hebben. Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de prosciutto. Leg de paprik er weer op en verdeel hier nog een laagje kaasmengsel over. Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant. Dek ze af en leg ze minimaal een uur in de koelkast tot ze stevig zijn. Snijd de rolletjes in plakjes van 1 cm en steek er een cocktailprikker in.
Tips:
Prosciutto is een Italiaanse ham, die na het zouten aan de lucht wordt gedroogd. Het is niet nodig de ham te koken. Prosciutto wordt meestal verkocht en opgediend in flinterdunne plakjes. De zachte smaak is ideaal voor gebruik in antipasti in combinatie met fruitsoorten, zoals meloen en verse vijgen. Bereidingstijd: ca. 40 minuten (excl. koeltijd)
Ingrediënten voor 4 personen
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
125 g zachte roomkaas
25 g geraspte parmezaanse kaas
2 fijngesneden bosuitjes
7 g verse fijngehakte oregano
1 eetlepel kappertjes (uitgelekt en fijngehakt)
1 eetlepel fijngehakte pijnboompitten
12 dunne plakjes prosciutto