Pikante kiptortilla
home > tapas > Pikante kiptortilla
Verwarm de tortilla’s even in een droge hete koekenpan of 20 seconden in de magnetron op 800 Watt zodat ze wat soepeler worden. Meng honing met cayennepeper en ketjap manis. Snijd de uitjes in de lengte in smalle lange repen. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in smalle reepjes. Leg de tortilla’s naast elkaar op een plank. Bestrijk ze met het honingmengsel. Verdeel daarover plakken kipfilet en reepjes ui en paprika.
Rol de tortilla’s strak op en snijd ze schuin dwars door. Serveer ze rechtop in kleine glaasjes.
Tips:
Vervang de gele paprika door geroosterde paprika (potje) of gedroogde tomaten op olie. Maak er een garnalentortilla van door de kipfilet te vervangen door Hollandse garnalen of rivierkreeftjes. Bereidingstijd: ca. 25 minuten. Voedingswaarde per hapje: 156 kcal
Ingrediënten voor 4 personen
4 kant-en-klare tortilla’s met een doorsnede van 25 cm
2 eetlepels honing
mespunt cayennepeper
1 eetlepel ketjap manis
2 lente-bosuitjes
1 gele paprika
150 g gerookte kipfilet of kiprollade (vleeswaren)