Aspics van konijn
home > terinnes-en-pasteien > Aspics van konijn
Snijd het konijn in filets. Bedek ze met gezouten water. Voeg peper, tijm en laurier toe. Laat 5 min. koken. Zeef, verhit de bouillon. Braad de filets in de boter en snijd ze in reepjes. Pel 2 tomaten en snijd ze in kwartjes. Verdeel ze met het vlees in verschillende lagen in kroonvormige vormen. Dompel de gelatineblaadjes in de bouillon, bedek de vulling met de gelei. Laat opstijven in de koelkast. Mix de rest van de tomaten met 1 dl. water en een mespuntje zout. Doe dit alles door een zeef, voeg saffraan toe. Serveer de aspics op een bed van koude tomatencoulis.
Ingrediënten voor 4 personen
2 konijnenruggen, 6 tomaten, 6 gelatineblaadjes, 1 saffraanpastille, tijm, laurier, roomboter, zout, peper