Boerenpastei
home > terinnes-en-pasteien > Boerenpastei
Snij het spek en de ham in kleine stukjes en besprenkel het met cognac. Doe de ingredieënten voor de marinade in een grote kom bij elkaar, en roer dit goed doorelkaar. Verdeel het varkensvlees in repen en laat het de hele nacht in de marinade weken. De volgende dag het vlees met de marinade en het brood uitknijpen en door de vleesmolen halen. Vermeng met de eieren, de room, het spek en de ham. Doe in een terrine waarvan de bodem bedekt is met spekzwoerden, leg het deksel erop en zet ze 80 min. op 150ºC. in de oven. Verwijder het vet en voeg er de vloeibaar gemaakte gelei aan toe.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g spek, 150 g ham, een scheutje cognac, 500 g varkensvlees, 1 sneetje brood, 2 eieren, 3 eetl. room, 1 zakje gelei
Marinade:
2 eetl. mosterd, tijm, peper, paprika, Provencaalse kruiden, een mespuntje nootmuskaat, zout, 2 dl. yoghurt, enkele spekzwoerden