Terrine van het huis

home > terinnes-en-pasteien > Terrine van het huis

Bereid de marinade, hak de groenten fijn met de andere ingredieënten (behalve de olie en de mosterd). Breng aan de kook. Voeg de olie en de mosterd toe, giet over het rundervlees, dek af en laat 2 dagen staan. Haal het vlees uit de marinade, voeg de uien, de sjalotten en de peterselie toe aan het rundergehakt, breng op smaak met kruiden en voeg de cognac toe. Wissel de lagen af in de terrine, eindig met een laagje spek. Giet er 3 lepels water over. Bereid een deeg door de bloem met een beetje water te kneden. Sluit het deksel hermetisch af. Dompel onder in een bain-marie en zet het gedurende 4½ uur in een voorverwarmde oven op 180ºC. Haal de terrine uit de oven, verwijder het vet. Leg een gewicht op de terrine en laat ze 12 uur in de koelkast staan. Garneer de bovenkant van de pastei met radijsringen, peterselie en dragon, bedek met een laagje gelei en laat trekken in de koelkast





Ingrediënten voor 4 personen

800 g runderlapjes, 18 repen spek, 250 g rundergehakt, 2 bosjes peterselie, 2 uien, 4 sjalotten, zout, peper, 1 laurierblaadje, 2 eetl. cognac, 3 eetl. water, verse dragon, 2 radijsjes, 1 dl. gelei, 100 g bloem

Marinade:

2,5 dl. rode wijn, ½ dl. azijn, 1 eetl. mosterd, 2 eetl. olie, zwarte peperbolletjes, 1 wortel, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 tak selderij, 3 takjes peterselie