Terrine van vismousse
home > terinnes-en-pasteien > Terrine van vismousse
Haal het vlees van de vis, doe het in de keukenmachine. Voeg de slagroom, de eieren de champignons de bonen en de blokjes wortelen toe. Meng het geheel in de keukenmachine kort door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en Cayennepeper. Smeer een vorm in met boter en vul die met de verkregen vulling. Leg er aluminiumfolie op en dek af met het deksel. Laat 1½ uur koken in bain-marie. Laat afkoelen. Verwijder het deksel en de aluminiumfolie, bedek met de repen wortelen en gelei. Laat enkele repen wortelen 5 min. zachtjes stoven in de suiker met een beetje water en peper. Laat het afkoelen Geef de repen wortelen bij de in plakken gesneden vismousse.
Ingrediënten voor 4 personen
900 g witte vis, 3 eieren, 100 g in blokjes gesneden wortelen, 100 g fijne bonen, 150 g slagroom, 100 g champignons, zout, peper, Cayennepeper, 1,5 dl. gelei, 200 g in repen gesneden wortelen, 100 g suiker