Garnalentoost
home > thais-koken > Garnalentoost
Gedroogde garnalen, koriander en knoflook in keukenmachine fijnhakken. Verse garnalen en gehakt toevoegen en het geheel tot een gladde pasta vermalen. Vissaus en ei toevoegen. Met de keukenmachine alles grondig mengen. Het mengsel gelijkmatig over de sneetjes brood verdelen. Korsten verwijderen en elk sneetje in vier driehoeken snijden. Olie verhitten. Telkens vier of vijf stukjes toost met de besmeerde kant naar beneden in de olie laten zakken, goudgeel frituren, omdraaien en kort aan de andere kant gaar laten worden. De stukjes toost met een zeef of een schuimspaan uit de pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. De snacks op fijngesneden slablaadjes leggen en er een schaaltje zoetzure saus bij geven. Warm serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
1 eetl. gedroogde Chinese garnalen, 1 eetl. gehakte korianderblaadjes en stengels, 2 teentjes knoflook, 125 g gekookte en gepelde kleine garnalen, 500 g mager varkensgehakt, 4 theel. vissaus, 1 ei, 6 sneden casinobrood (1 dag oud), olie om te frituren