Gehaktballetjes met pindasaus
home > thais-koken > Gehaktballetjes met pindasaus
Het gehakt met de helft van de koriander, knoflook en vissaus vermengen en tot een stevig geheel kneden. Met natgemaakte handen balletjes maken. Balletjes in hete olie rondom goudbruin bakken (ca.5 min.). Uit de pan nemen en warm houden. Olie in een kom schenken, de pan schoonwrijven en 2 eetl. van de olie terug in de pan doen. Resterende knoflook met chilipeper en gember ca. 1 min. fruiten. Kokosroom, suiker, pindakaas en overgebleven vissaus en koriander toevoegen en op matig vuur blijven roeren tot de saus indikt. Basilicum erdoor roeren. De gehaktballetjes op een bord leggen en de saus erbij geven. Lekker als snack. Tip! Koriander wordt in de Thaise keuken overvloedig gebruikt. Men verwerkt de hele plant (wortels, stengels en blaadjes) in currypasta’s en pikante sauzen. Niet iedereen houdt van de karakteristieke smaak; je kunt het kruid ook weglaten.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g varkensgehakt, 2 eetl. fijngehakte korianderblaadjes, 2 theel. fijngehakte knoflook, 4 eetl. vissaus, 2 dl plantaardige olie, 1 rode chilipeper zonder zaadjes en fijngehakt, 1 theel. geraspte gember, 2 eetl. pindakaas met stukjes noot, 1 eetl. bruine basterdsuiker, 1¼ dl kokosroom, 1 theel. gehakt basilicum