Groene kipcurry
home > thais-koken > Groene kipcurry
Korianderzaad en peperkorrels in een vijzel of kruidenmolen tot poeder vermalen. Chilipepers, galangawortel, koriander, knoflook, lente-uitjes en citroengraswortel toevoegen en alles tot een pasta stampen.Olie in een steelpan verhitten en het kruidenmengsel 3-4 min. bakken. Kokosroom en djeroek poeroet-blaadjes toevoegen en 10 min. zachtjes koken. De kipfilet in 2 cm grote stukken snijden. Samen met 2½ dl water in de saus doen en het geheel ca. 20 min. zachtjes koken (tot het vlees gaar is). Met basilicum en vissaus op smaak brengen. Met rijst serveren. Tip! Koop speciaal voor het vermalen van specerijen een goedkope, elektrische koffiemolen.
Ingrediënten voor 4 personen
2 theel. korianderzaad, 1 theel. zwarte-peperkorrels, 3-5 groene chilipepers, zonder zaad, fijngehakt, 1 cm galangawortel of 2 theel. laospoeder, 3 eetl. gehakte korianderblaadjes,-stengels en-wortels, 2 grote tenen knoflook, 3 eetl. gehakte lente-uitjes (witte en groene delen), 1 citroengraswortel, grofgehakt, 2½ eetl. plantaardige olie, 4 dl kokosroom, 4 djeroek poeroet-blaadjes, 850 g kipfilet, 1 klein bosje basilicum, 4 theel. vissaus