Knoflookgarnalen in scherpe saus
home > thais-koken > Knoflookgarnalen in scherpe saus
Garnalen pellen; staarten laten zitten, zwarte darmkanalen verwijderen. Garnalen platdrukken. Ui pellen en in verticale, halve ringen snijden. UI, knoflook, gember en chilipeper in de olie roerbakken tot alles zacht is. Garnalen toevoegen en roerbakken tot ze kleur krijgen en beginnen op te krullen. Bamboescheuten toevoegen en goed warm laten worden. Chuilisaus, vissaus, water en maïsmeel vermengen, in de pan echenken en al roerend laten koken tot alles indikt. Basilicumblaadjes door de garnalen roeren. Lekker met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg grote, rauwe garnalen, 1 middelgrote ui, 1 eetl. gehakte knoflook, 2 theel. fijngesnipperde gember, 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, in ringetjes, 4 eetl. plandaardige olie, 60 g bamboescheuten in reepjes, 2½ eetl. zoete chilisaus, 2½ eetl. vissaus, 4 eetl. water, 1 theel. maïsmeel, 1 klein bosje basilicum