Pijlinktvis met rode chilipepers
home > thais-koken > Pijlinktvis met rode chilipepers
De inktvis in ca. 4 cm grote vierkantjes snijden. Op de bolle kant diagonaal een rasterpatroon aanbrengen. Ui pellen en in verticale, halfe ringen snijden. Ui, knoflook en chilipepers in de olie beetgaar fruiten. Stukjes inktvis toevoegen en roerbakken tot ze opkrullen. Vissaus, azijn, palmsuiker, water en maïsmeel vermengen en in de pan schenken. Roerbakken tot de saus indikt. Met rijst serveren. Let op: palmsuiker in een vijzel fijnstampen. In een luchtdicht afsluitbare pot bewaren. Palmsuiker is te vervangen door basterdsuiker.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g schoongemaakte pijlinktvis, 1 middelgrote ui, 1½ theel. gehakte knoflook, 3 rode chilipepers, zonder zaad, fijngehakt, 4 eetl. plantaardige olie, 2½ eetl. vissaus, 4 theel rijstazijn, 1½ eetl. palmsuiker, 2½ eetl. water, 1 theel. maïsmeel