Pikant-zure garnalensoep
home > thais-koken > Pikant-zure garnalensoep
Bouillon aan de kook brengen. Citroengraswortel, limoen, djeroek poeroet-blaadjes en chilipeper toevoegen en 5 min. zachtjes laten koken. Bouillon zeven. Garnalen pellen; staarten laten zitten, zwarte darmkanalen verwijderen. Garnalen, inktvis en vissaus aan de bouillon toevoegen, alles 4 min. zachtjes koken. Met lente-uitjes en koriander garneren.
Ingrediënten voor 4 personen
1 l visbouillon, 1 citroengraswortel, fijngehakt, 1 kleine limoen, in dunne schijfjes, 2 gedroogde djeroek poeroet-blaadjes, 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, 8 grote garnalen, rauw en ongepeld, 2 schoongemaakte pijlinktvissen, in ringen, 2½ eetl. vissaus, 1 gehakt lente-uitje, 4 takjes koriander