Romige garnalencurry

home > thais-koken > Romige garnalencurry

Garnalen pellen; staarten laten zitten, zwarte darmkanalen verwijderen. Garnalen platdrukken. Ui in de olie goudgeel fruiten. Ui, knoflook, gember, chilipeper en citroen-graswortel in een keukenmachine of vijzel tot een gladde pasta vermalen. Korianderzaad, geelwortel, garnalenpasta en een beetje kokosroom toevoegen en opnieuw tot een pasta verwerken. Dit kruidenmengsel ca. 5 min. bakken in de eerder voor de ui gebruikte pan. Tamarinde en de rest van de kokosroom toevoegen. Aan de kook brengen en al roerend ca. 5 min. zachtjes laten koken. 2 dl water, garnalen en vissaus toevoegen en 3 min. koken. Korianderblaadjes erdoor roeren en de curry meteen met rijst serveren.

Let op: garnalenpasta smaakt nog beter als hij eerst “geroosterd“wordt: in aluminiumfolie wikkelen en aan beide kanten ca 2 min. in een droge wok verhitten. Garnalenpasta in een goed afgesloten pot bewaren en tegen licht beschermen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg middelgrote, rauwe garnalen, 1 middelgrote ui, fijngesnipperd, 4 eetl. arachide- of plantaardige olie, 1 theel. gehakte knoflook, 1 theel. gehakte gember, 1 grote rode chilipeper, zonder zaad, fijngehakt, 1 eetl. fijngehakte citroen-graswortel, 1 theel. gemalen korianderzaad, 1 theel. gemalen geelwortel, 1 theel. garnalenpasta, 4 dl kokosroom, 1 theel. tamarinde, 2½ eetl. vissaus, 1 klein bosje koriander