'Scherp' rundvlees (de mildere vorm)

home > thais-koken > 'Scherp' rundvlees (de mildere vorm)

Snijd chilipepers met handschoenen aan Palmsuiker in een vijzel fijnstampen. Rundvlees in heel dunne reepjes snijden en met gember, ui, knoflook, suiker en sojasaus in een kom doen. Goed vermengen, met plasticfolie afdekken en 1 uur marineren. Af en toe omscheppen. Olie verhitten. Lente-uitjes, babymaïs, bamboescheuten en de paprika 1½ min. roerbakken en dan uit de pan scheppen. Pan zeer heet laten worden en het vlees kort roerbakken (tot het verkleurt). Vissaus, water en maïsmeel vermengen, samen met de marinade aan het vlees toevoegen en roerbakken tot de saus indikt. Groenten terug in de pan doen en alles 1-2 min. roerbakken. Met rijst serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

1 eetl. palmsuiker of bruine basterdsuiker, 500 g rundvlees (biefstuk of staartstuk), 3 theel. geraspte gember, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. fijngehakte knoflook, 4 theel. donkere sojasaus, 3 eetl. arachide- of plantaardige olie, 3 lente-uitjes in de lengte in vieren gedeeld en dan in 3 cm grote stukken gesneden, 200 g babymaïs uit blik uitgelekt, 80 g banboescheuten uitgelekt en in reepjes, 1 rode en 1 groene paprika in stukjes gesneden, 2½ eetl. vissaus, 1,25 dl water, 1 theel. maïsmeel