Thaise mie
home > thais-koken > Thaise mie
De mie in kokend water doen en in ca. 5 min. gaar koken. Laten uitlekken en op een theedoek laten drogen. Garnalen, kip en knoflook in de helft van de olie roerbakken tot de kip wit wordt. Uit de pan scheppen en apart zetten. Eieren in de pan doen en op hoog vuur een dunne omelet bakken. Uit de pan nemen, oprollen en in fijne reepjes snijden of al in de pan met een spatel in kleine stukjes verdelen. Taugé beetgaar roerbakken. Uit de pan scheppen. De rest van de olie in de pan doen en de mie roerbakken tot hij goed met de olie vermengd is. Garnalen, kip, taugé, de helft van de omelet en de overige ingrediënten toevoegen. Alles door elkaar roeren en goed warm laten worden. De mie met lente-uitjes, pinda’s en de rest van de omeletreepjes garneren. TIP: De Thai geven de voorkeur aan de platte, 5 mm brede rijstmie, maar je kan het gerecht ook maken met eiermie, transparante mie of dunne rijstmie.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g lintvormige rijst-mie, 200 g gepelde, gekookte, kleine garnalen, 200 g kipfilet, in blokjes, 1 theel. gehakte knoflook, 4 eetl. plantaardige olie, 2 geklopte eieren, 150 g taugé, 4 theel. heldere sojasaus, 2½ eetl. vissaus, 4 theel. tomatenketchup, ½ theel. chilivlokken, 2 theel. suiker
Voor de garnering:
2 eetl. grofgehakte lente uitjes of bieslook, 2 eetl. geroosterde pinda’s, fijngehakt, korianderblaadjes, schijfjes limoen