Thaise varkensoesters

home > thais-koken > Thaise varkensoesters

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Hak de gemberbolletjes heel fijn. Roer de limoenrasp, 1½ eetl. limoensap,de gember,de gembersiroop, 1 eetl. currypasta en de fijngehakte kruiden door elkaar. Schep de mango erdoor. Voeg zout en peper toe en laat de salsa tenminste 1 uur afgedekt staan zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Wrijf de varkensoesters in met de rest van het limoensap en de currypasta. Laat ze tenminste 10 min.liggen. Bestrijk de varkensoesters met olie en rooster ze circa 10 cm boven een hete barbecue in 8-10 min. mooi bruin en net gaar. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds nogmaals met olie. Leg de varkensoesters op 4 borden en schep de mangosalsa ernaast. Lekker met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

4 varkensoesters,1 grote rijpe mango, 1 limoen, 2 gemberbolletjes, 1 eetl. gembersiroop, 1 eetl. Thaise rode currypasta, 2 eetl.verse koriander fijngehakt, 2 eetl.verse munt fijngehakt, 2 eetl. olie, zout, versgemalen zwarte peper