Aubergine-pannenkoek
home > vegetarische-gerechten > Aubergine-pannenkoek
Pel de ui en snijd deze in dikke plakken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de plakken ui goudbruin. Neem ze vervolgens uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Was de aubergines, verwijder het steeltje en het kroontje en snijd het vruchtvlees in flinke dobbelstenen. Bak deze goudbruin in de hete boter, neem ze uit de pan en bestrooi ze met kerrie, versgemalen zwarte peper en iets zout. Druppel er iets olie over en giet er vervolgens 1/4 l water over. Doe een deksel op de pan en laat de aubergine gaar sudderen. Voeg na 10 min. de gefruite uiringen toe en laat het mengsel op een groot vuur onder voortdurend omscheppen bakken, tot het aanwezige vocht zo goed als verdampt is. Doe het geheel nu over in een kom en laat het tot kamertemperatuur afkoelen. Maak het op smaak af met versgemalen zwarte peper en zout. Klop de eieren los en roer ze door het groentemengsel. Zet een grote koekenpan op het vuur, giet er oli in en schep het auberginebeslag erop. Bak de pannenkoeken ca 5 min. op een zacht vuurtje. Schud de pan vaak heen en weer, om te verkomen dat de pannenkoek zich aan de bodem hecht. Keer de pannenkoek om en bak ook de andere kant enkele min. Laat het gerecht op een verwarmde schaal glijden en snijd het in 4 stukken. Dien de aubergine-pannenkoek op met een lekkere salade. (zie categorie 12)
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui, 1/8 l olie, 250 g aubergines, 1 theel. kerrie, zout, zwarte peper, 4 eieren