Bietjes met zure room
home > vegetarische-gerechten > Bietjes met zure room
Kook de bietjes gaar en laat ze afkoelen.(of koop gare bietjes) Verwijder de schil en snijd ze in dobbelsteentjes. Vermeng de zure room met de yoghurt, de in azijn ingelegde mierikswortel (of uit een potje), een snufje zout en een beetje versgemalen witte peper. Voeg citroensap naar smaak toe. Meng deze saus door de bieten en zet de pan op het vuur. Laat het geheel door en door warm worden zonder dat het gaat koken. Dien het gerecht op met witte rijst of gekookte peterselieaardappeltjes met bijvoorbeeld een frisse groene salade met waterkers. In plaats van mierikswortel kan ook een theel. geraspte sinaasappelschil of gehakte ui gebruikt worden.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg. bietjes, 1 dl. zure room, 1 dl. yoghurt, 1 eetl. ingelegde mierikswortel, wat citroensap, zout, witte peper