Boerenkool in roomsaus

home > vegetarische-gerechten > Boerenkool in roomsaus

Ris de kool en was de bladeren van de boerenkool in ruim water. Doe eenbodempje water met iets zout in de pan en kook de groente in ca 30 min. gaar. Stort de kool vervolgens op een zeef en laat de bladeren goed uitlekken. Hak de bladeren fijn met een hakmes. Smelt de boter in een pan en laat het uitbruisen. Zeef de bloem erbij. Zorg ervoor dat de boter volledig door de bloem wordt opgenomen. Giet nu onder voortdurend roeren de hete groentenbouillon erbij. Laat de saus 5 min. koken en roer de boerenkool er doorheen. Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Roer vlak voor het serveren de room erdoor. Warm het gerecht nog even op. Pas op dat de room niet gaat schiften. Dien het gerecht op met luchtige aardappelpuree.





Ingrediënten voor 4 personen

2 kg boerenkool, 2 l water, zout

Voor de saus:

30 g boter, 30 g bloem, ¼ l groentenbouillon, zout, ½ theel. zwarte peper, ¼ l room