Bourgondische eieren

home > vegetarische-gerechten > Bourgondische eieren

Pel de uitjes en laat ze heel. Doe ze in een pannetje en voeg er de wijn, de kruiden en wat versgemalen peper en zout aan toe. Breng de inhoud van het pannetje aan de kook en draai het vuur dan lager. Laat het mengsel een kwartier tot 20 min. pruttelen. Rooster ondertussen de sneetjes brood en leg ze op een schaal. Pocheer de eieren in de wijn, die net onder het kookpunt moet blijven. Leng de maïzena aan met een klein beetje water en roer dit papje door de wijn. Laat het vocht weer aan de kook komen en haal het pannetje dan meteen van het vuur. Roer de room door de wijn en haal de tijm en de laurier uit het pannetje. Leg op elk sneetje brood een gepocheerd ei en schep de wijnsaus erover. Dien het gerecht meteen op.





Ingrediënten voor 4 personen

½ l rode wijn, 8 eieren, 2 eetl. maïzena, 50 g zure room, 12 uitjes, 8 sneetjes brood, tijm, laurier, vierkruidenmengsel, peper, zout